Co jemy w trakcie kuracji odchudzającej hCG
przykładowy obiad

Halibut z plackami z cukinii.

Składniki:

100g halib                          98 kcal

100g cukinii                        17 kcal

Jajko – samo żółtko            63 kcal

20 g czerwonej cebuli          6 kcal 

100g ziemniaki z kalarepy  27 kcal

Czas gotowania 25 minut

Koszt 1 porcji 7 zł

Kcal 211

Sposób przygotowania:

Halibuta dokładnie myjemy i osuszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.

Przygotowujemy naczynie żaroodporne oraz blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Cukinie i cebule zetrzyj na dużym oczku tarki następnie delikatnie odciśnij w dłoniach z nadmiaru wody.

Do miski wbij oddzielone samo żółtko z jajka dodaj startą cebulę z cukinią. Dopraw wedle upodobań solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i uformuj placuszki. Nie będzie to proste więc od razu postaraj się kłaść je na papierze do pieczenia.

Kalarepę obierz ze skórki i pokrój w kostkę tak, aby wielkością przypominała ziemniaki i ułóż obok placuszków.

Do naczynia żaroodpornego włóż posoloną rybę i na spód wlej odrobinę wody żeby nie przywarła.

Całość włóż do piekarnika i piecz około 15 minut.

Smacznego!